Dash Triathlon Zadel

Op het web kwam ik dit bijzondere zadel tegen. Dash is een fabrikant van high end fietsmaterialen waaronder een collectie zadels. Dit zadel doet een beetje denken aan het ISM Adamo zadel zonder die rare achterkant van dat zadel. Dit zadel is duidelijk bedoeld om de meeste edele delen van het menselijk lichaam zoveel mogelijk te ontzien. Het zadel bestaat eigenlijk uit twee delen die aan de voor- en achterzijde door een stevig carbon verbindingstuk bij elkaar worden gehouden. Dat is op zich wel slim bedacht. Ik heb namelijk wel eens Adamo zadels gezien waarbij het linker en rechter deel van de neus ongelijk waren gaan staan door de druk van het lichaam. Het gewicht van dit prototype schijnt slechts 79 gram te zijn. 

Het schijnt nog slechts een prototype te zijn, maar zodra er productieversies beschikbaar zijn ga ik er één bestellen om eens te testen. Optisch ziet het zadel er in ieder geval fraaier uit dan het ISM Adamo zadel, maar hoe belangrijk is dat als je het grootste deel van de tijd op je zadel zit in plaats van er naar kijkt.

We houden jullie op de hoogte.

Bron: TriRig.com

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Één reactie

  1. Sander - 29 juli 2011:

    Rare achterkant?? De achterkant van het ISM Adamo zadel is juist perfect om je fiets mee op te hangen in de wissel. Dat niet ieder triathlon-specifiek zadel een dergelijke “haak” heeft, dát is pas raar. [reactie Jeroen: Beste Sander, ik bedoelde de bovenkant van het zadel. De onderzijde, de 'haak' is zeker een handige feature.]