Maud Golsteyn zesde bij XTERRA-EK

OROSEI (ITA) - Maud Golsteyn is zondag als zesde geëindigd in het officieuze EK off-road triathlon. Overall eindigde zij als zevende dame, maar aangezien de snelste dame, drievoudig XTERRA-wereldkampioene Melanie McQuaid, als Canadese niet deelnam aan de EK-titelstrijd, noteerden alle achtervolgende dames één plekje hoger op de EK-rangschikking dan op de overall-uitslagenlijst. Op het Italiaanse eiland Sardinië gingen de titels naar Franky Batelier en Renata Bucher. Beiden prolongeerden daarmee hun officieuze Europese offroadtitels, die ze daar vorig jaar ook op Sardinië veroverden. Toen was de wedstrijd echter gecombineerd met het officiële (ITU/ETU) EK, zodat ze toen ook de ‘echte’ Europese kampioenen waren.

Batelier kreeg tijdens de wedstrijd fors tegenspel van Olivier Marceau. Tijdens het mountainbiken kwam Batelier al vroeg in de wedstrijd aan kop en wist een kleine negentig seconden marge bijeen te sprokkelen. Tijdens het lopen kwam oud-wereldkampioen Marceau hard terug, maar kon het gat net niet meer dichtlopen. Vijftien seconden restten hem nog aan de finish. Bij de heren liepen de Belgen Yeray Luxem en Jim Thijs nog naar plaatsen zeven en acht. Lars van der Eerden moest de strijd staken met een lekke band.

Bij de vrouwen waren de verschillen meer afgetekend. McQuaid kwam, net als Batelier, vroeg tijdens het mountainbiken aan de leiding en nam fors afstand. Haar leidende positie kwam daarna geen moment meer in gevaar. De Canadese doet normaliter geen wedstrijden in Europa, maar was op zoek naar nieuwe prikkels.

UITSLAGEN 
XTERRA ITALY
MANNEN -----------------------------
 1 Franky Batelier  FRA 2:24:10 
 2 Olivier Marceau  SUI 2:24:24 
 3 Felix Schumann   GER 2:25:29 
 4 Nico Lebrun    FRA 2:27:15 
 5 Ronny Dietz    GER 2:29:03 
 6 Nico Pfitzenmaier GER 2:29:51 
 7 Yeray Luxem    BEL 2:30:54 
 8 Jim Thijs     BEL 2:33:09 
 9 Fabio Guidelli   ITA 2:33:42 
10 Karel Zadak    CZE 2:36:43 
VROUWEN ----------------------------
 1 Melanie McQuaid  CAN 2:45:10 
 2 Renata Bucher   SUI 2:47:19 
 3 Sibylle Matter   SUI 2:49:07 
 4 Carina Wasle    AUT 2:52:27 
 5 Marion Lorblanchet FRA 2:57:09 
 6 Jacqui Slack    GBR 2:58:10 
 7 Maud Golsteyn      2:59:22 
 8 Emma Ruth Smith  GBR 3:04:38 

Bronnen / Links:
SlowTwitch

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

«