Van der Smissen oppermachtig in Beneluxduathlon Wevelgem

WEVELGEM (BEL) - Zondag vond in Wevelgem de vierde wedstrijd van het Beneluxduathloncircuit plaats, welke door Armand van der Smissen op zijn naam is geschreven. Bij de dames ging de zege naar Peggy Claerbout. Onder warme omstandigheden werd de kopgroep al snel uitgedund tot drie atleten. Van der Smissen wisselde juist voor de Fransman Jeremy Boulogne en de Belg Jochen Neyrinck en trok meteen door op de fiets. De Tilburger wist zijn voorsprong uit te bouwen tot ruim 2,5 minuut waarna hij het zich kon permitteren de tweede run ingehouden te lopen. Boulogne en Neyrinck, die een thuiswedstrijd aflegde, vonden elkaar tijdens het fietsen waarna de Fransman het sterkste was tijdens de tweede run. De winnaar van vorig jaar, Kris Coddens, moest dit jaar genoegen nemen met de vierde plaats.

Doordat topfavoriete Maud Golsteyn zich ziek afmeldde kon Peggy Claerbout de wedstrijd bij de dames naar zich toetrekken, voor Kim Vandewaetere. Elisa Rijk zorgde met de derde plaats ook hier voor een Nederlands kleurtje op het podium.

De volgende races die nog meetellen voor het Benelux Duathlon Circuit zijn de Powerman in Geel op 9 augustus en het open NK tijdens de Tilburg Cityduathlon op 20 september. Neyrinck is de huidige leider.

UITSLAGEN 
DUATHLON WEVELGEM (BEL)
MANNEN -----------------------------
 1 Armand van der Smissen  1.51.19
 2 Jeremy Boulogne   FRA 1.53.45
 3 Jochen Neyrinck   BEL 1.54.39
 4 Kris Coddens    BEL 1.57.20
 5 Timothy van Houtem BEL 1.57.30
 6 Jeroen Buysse    BEL 1.58.08
VROUWEN ----------------------------
 1 Peggy Claerbout   BEL 2.15.56
 2 Kim Vandewaetere  BEL 2.18.29
 3 Elisa Rijk        2.27.25
 4 Nele Mayens     BEL 2.28.08
 5 Charlotte vd Velde BEL 2.28.52
 6 Christel van Bets  BEL 2.33.21  

Bronnen / Links:
Armand van der Smissen
Capino Duathlon, Wevelgem

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.