ITU kondigt nieuwe WK-structuur aan

BEIJING (CHN) - In het kielzog van de Olympische Spelen heeft de ITU, bij monde van de twee kersverse Olympische kampioenen Emma Snowsill en Jan Frodeno, een nieuwe structuur voor het Wereldkampioenschap aangekondigd. In plaats van één enkel WK-evenement komt er met ingang van 2009 een ‘superserie’ van zes WK-wedstrijden, de ITU World Championships Series, en de winnaar van het eindklassement wordt daarbij na de finalewedstrijd gekroond tot wereldkampioen. Het idee is vergelijkbaar met het Formule-1 autoracen: de beste triatleten strijden gedurende het seizoen iedere maand op een andere aansprekende locatie tegen elkaar.

De ITU hoopt met deze nieuwe structuur de sport naar een nieuwe hoogte tillen. Voor de komende drie jaar zullen de zes wedstrijden in de periode van maart tot en met september gespreid gepland worden, op plaatsen met een toporganisatie, veel toeschouwers en met gegarandeerde live TV-coverage. In de nieuwe structuur is het de bedoeling dat ieder evenement ook mogelijkheden biedt voor grootschalige deelname, zowel voor senioren als voor jeugd. De finalewedstrijd wordt gecombineerd met het WK voor junioren, neosenioren en de overige age-groups. Door een strakke en jaarlijks identieke kalender is voor iedereen - atleten, coaches, toeschouwers, triathlonbonden en niet in de laatste plaats de sportmedia - duidelijk waar men zich op kan richten. De twee Olympische winnaars zien er veel in.

Bronnen / Links:
International Triathlon Union

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.