Duitsers heersen in thuiswedstrijd Hamburg

HAMBURG (GER) – Deja vu. Daniel Unger herhaalde zaterdag in Hamburg het kunstje wat hem een jaar geleden op die plaats de wereldtitel opleverde. Hij eiste de zege op, na in de laatste tweehonderd meter landgenoot Jan Frodeno te hebben verschalkt. Voor Unger was deze tweede World Cup zege dit seizoen een geslaagde test voor Beijing. Frodeno finishte uiteindelijk een zestal seconden na Unger; weer zo’n zeven seconden later pakte Oliver Freeman de overgebleven podiumplaats. In totaal eindigden er vijf Duitsers in de top-tien.

Bij het zwemmen nam al vroeg Ivan Vasiliev de leiding, met een groep van twaalf atleten in de achtervolging. Als gevolg van een groot aantal nog relatief jonge en minder ervaren World Cup atleten, viel het veld bij het fietsen al snel uiteen in een groot aantal kleine groepjes. De kopgroep van dertien kon daardoor stevig uitlopen op de achtervolgers, waaronder Brad Kahlefeldt die de slag dus gemist had. Aan het eind had de Aussie zo’n 80 seconden aan de broek. Voorin demarreerden Christian Prochnow en Gareth Halverson op driekwart van het fietsen en wisten een halve minuut voor de rest van de groep uit te wisselen. Halverson werd snel ingerekend, maar Prochnow gaf zich pas halverwege gewonnen. Vanaf dat moment was duidelijk dat Unger, Frodeno en Freeman de wedstrijd naar zich toe trokken. Met iets minder dan één kilometer te gaan sprong Frodeno weg, maar Unger wist in de laatste tweehonderd meter de jump met succes te beantwoorden.

De vrouwenwedstrijd, de laatste kans voor Wieke Hoogzaad en Lisa Mensink om zich nog voor de Spelen te kunnen kwalificeren, start zondagmiddag.

 UITSLAGEN ITU WORLD CUP TRIATHLON HAMBURG (GER) 
MANNEN

-----------------------------
1 Daniel Unger GER 1:46:51
2 Jan Frodeno GER 1:46:58
3 Oliver Freeman GBR 1:47:05
4 Ivan Vasiliev RUS 1:47:20
5 Christian Prochnow GER 1:47:45
6 Ivan Rana ESP 1:48:00
7 Maik Petzold GER 1:48:04
8 Dan Wilson AUS 1:48:18
9 Gregor Buchholz GER 1:48:20
10 Martin Krnavek CZE 1:48:21

Bronnen / Links:
International Triathlon Union