«

Chris Brands opnieuw Nederlands kampioen in Stein

STEIN - Chris Brands liet zondag in Stein wederom zien de beste Nederlander op de lange afstand te zijn met een tweede plaats in Stein. Hij pakte daarmee voor de derde keer in zijn carrière de nationale titel op de lange afstand. De wedstrijd werd gewonnen door de Belg Pieter Hélin. Mariska Kramer won voor het eerst de Nederlandse titel bij de vrouwen, maar het verwachte duel met Heleen bij de Vaate bleef uit doordat de Steinse na de eerste fietsronde uitviel, onvoldoende hersteld was van de Ironman in Lazarote.

Foto: Mariska Kramer wint (foto: www.studiojanssen.nl)

De wedstrijd werd geopend door de in Italië woonachtige Paul Zirkzee, gevolgd door Dave Rost en Matthijs van Scheijen. Eenmaal op de fiets stoomde Brands op naar de eerste plaats. Na 90 km nam hij de kop en bouwde vervolgens een marge van liefst zes minuten op op Van Scheijen, die als tweede aan het lopen begon. Twee minuten daarna volgde Hélin, die vervolgens de 30 kilometer in maar net iets meer dan twee uur afraffelde. Achter hen liep Dirk Wijnalda in het slotonderdeel naar de derde plaats.
De winnaar van vorig jaar, Remy Vasseur, kwam slecht in zijn ritme in Stein. Pas bij het lopen hervond hij zich en eindigde zesde, vlak voor de ver teruggevallen Van Scheijen.

Brands, die eerder dit jaar uitstapte op de chaotisch georganiseerde Ironman China, had lange tijd moeite gehad zich op te peppen voor dit NK. “Maar als ik ergens aan begin, dan maak ik het liefst ook netjes af”, knipoogde de drievoudig kampioen, die net als de veel sneller lopende winnaar Pieter Hélin nog binnen de zes uur bleef.

Bij de vrouwen kreeg de race een andere wending toen Heleen bij de Vaate vroegtijdig uitviel aan het begin van het fietsen. De Steinse klaagde over vermoeidheid zo kort na haar tweede plaats op de zware Ironman van Lanzarote. “Die wedstrijden zijn niet te combineren, merk ik nu.” Plots lag Mirjam Weerd ver voor, kwam Esther de Vries fietsend sterk opzetten, maar trok routinier Mariska Kamer dankzij een fenomenaal snelle loop de zaken recht. Hoewel geen malse erelijst op lange afstandswedstrijden en marathons, was het wel de eerste nationale titel op de lange afstand voor de Drachtense.

UITSLAGEN
NK TRIATHLON STEIN
MANNEN -----------------------------
 1 Pieter Hélin    BEL 5:55:05
 2 Chris Brands      5:58:24
 3 Dirk Wijnalda      6:00:16
 4 Dave Rost        6:02:24
 5 Erik-Simon Strijk    6:06:43
 6 Remy Vasseur      6:12:23
 7 Matthijs van Scheijen  6:13:04
 8 Raymond Lotz      6:15:28
 9 Nick Baelus    BEL 6:16:15
10 Arnout Volckaert  BEL 6:16:48 	
VROUWEN ----------------------------
 1 Mariska Kramer     6:28:49
 2 Mirjam Weerd      6:38:04
 3 Esther de Vries     6:42:57
 4 Sonja Jaarsveld     6:50:44
 5 Bianca vd Kieboom    7:16:14
 6 Mieke De Craene  BEL 7:21:51
 7 Marijke Zeekant     7:25:33 D50
 8 Monica Gorska      7:26:20
 9 Angelique vd Linden   7:37:57
10 Carla van Rooijen    7:44:43

Bronnen / Links:
Roy Gelissen
SABIC Triathlon Stein

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.