Stein maakt zich op voor dubbel NK-weekend

STEIN – [updated] – Komend weekend zal Stein even het centrum van de wereld zijn – het Nederlandse triathlonwereldje althans. Immers is het Limburgse stadje dit jaar de gastheer van maar liefst twee NK’s. Allereerst zal op zaterdag 1 juli gestreden worden voor de nationale titels op de Olympische Afstand, waarna op zondag de atleten van de lange adem met elkaar zullen strijden om het NK op de Lange Afstand.

Tijdens het open NK over de Olympische Afstand staat bij de
MANNEN
nagenoeg de gehele nationale top aan de start. Daarnaast zal ook de Zuid-Afrikaan Hendrik De Villiers aan de start verschijnen. In totaal Bas Diederen zal er een forse kluif aan hebben om de titel die hij vorig jaar bemachtigde, te prolongeren. Ook bij de vrouwen zal het een spannende strijd worden tussen Wieke Hoogzaad, Birgit Berk, Danne Boterenbrood en Jenette van Toelhoek-van Dalen. Hoogzaad, Nederlands beste triatlete van de laatste jaren, maakt na een afwezigheid van een jaar haar rentree in een Nederlandse wedstrijd en is gelijk de grote favoriete voor de Nederlandse titel. In totaal strijden er 40
MANNEN
en 19 vrouwen in de NK-serie.

Tijdens het NK over de Lange Afstand op zondag staan ook veel bekende namen aan de start. Bij de
MANNEN
zal de strijd om het Nederlands kampioenschap losbarsten tussen Frank Heldoorn, Guido Gosselink, Chris Brands, Machiel Ittmann, Corné Klein en Anton Mol. Heldoorn is daarbij de te kloppen man; hij werd vorig jaar in Almere Nederlands Kampioen en tweede in Stein. Klein werd vorig jaar tweede, Ittmann vierde en Mol vijfde.

Bij de vrouwen zal na een sukkeljaar één van de betere Nederlandse triatletes Sione Jongstra op jacht gaan naar de Nederlandse titel. In 2003 lukte het Jongstra al een keer die titel in Stein te bemachtigen. Maar ook Heleen bij de Vaate is een serieuze kanshebster voor de titel. De toptriatlete uit Stein werd in 2004 Nederlands kampioen op de Lange Afstand en speelt een thuiswedstrijd. Een opvallende naam is Ulrike Schwalbe. De Duitse is tot nu toe vooral bekend van haar goede presteren in duathlons, waarin ze twee jaar geleden wereldkampioen werd.

UPDATE 28-07: Alle wedstrijden zullen ook met live videostreams te volgen zijn via internet. Naast de streaming video zullen ook regelmatig tussenstanden en een wedstrijdverslag worden gepubliceerd op de wedstrijd-site.

Bronnen / Links:
Goy Gelissen
Sabic Triathlon Stein