Vlaams niet-stayercircuit groot succes

Vanavond worden tijdens de “Nacht van de Triathlon”, het jaarlijkse gala van de Belgische Triathlon Federatie in Antwerpen de prijzen uitgereikt van het Vlaamse niet-stayercircuit aan Jimmy Bauwens en Francoise Wellekens.

Het circuit bestond uit 2 run-bike-runs en 5 triathlons. De beste vier uitslagen telden mee voor het circuit. In elke circuitwedstrijd werd de controle op stayeren niet alleen vanaf de motor, maar ook van de kant uitgevoerd. Voor elke wedstrijd tekenden de deelnemers een verklaring dat ze niet zouden stayeren. Wie door twee juryleden werd betrapt, werd niet alleen uit die uitslag geschrapt, maar kreeg tevens een startverbod in de overige wedstrijden van het circuit.
Beroep op deze jurybeslissing was niet mogelijk.

Mede doordat de recreatieve triathlons in België nu ook stayerwedstrijden geworden zijn, was dit het enige alternatief voor de Belgische triatleten die hun sport in de oorspronkelijke vorm en dus volledig op eigen kracht wilden blijven uitvoeren. BTF-voorzitter Willy Luyckx toonde zich zeer tevreden over het verloop van dit circuit.

Bij de mannen werden de afzonderlijke wedstrijden door verschillende grote namen gewonnen, maar die grote namen kwamen niet tenminste viermaal aan de start, zodat minder bekenden met de circuitprijzen gingen lopen. Jimmy Bauwens won uiteindelijk met geringe voorsprong op Gert Goedhart en Yaninck De Hertogh. Bij de vrouwen stond er geen maat op Francoise Wellekens. Wellekens, ook eerste tijdens het WK in Nice in de ages-group 35-40, won 4 wedstrijden in het circuit. Omdat ze onderweg was naar Hawaii, ontbrak Wellekens bij de circuitfinale in Hasselt. Deze werd gewonnen door Terèse van Lare, die ook tweede werd in de eindstand. De derde dame in de eindstand werd Monique De Bie.
De mooiste dameswedstrijd binnen dit circuit was ongetwijfeld de run-bike-run in Zele. Francoise was daar de snelste loper, Terèse kwam tijdens het fietsen aan de leiding en in de laatste run won Francoise met 16 seconden voorsprong.

Verder zullen tijdens het BTF-triathlongala ook de winnaars van de Super Prestige Cup worden gehuldigd, alsmede alle Belgische atleten die in het afgelopen jaar internationaal uitzonderlijk hebben gepresteerd, zoals Kathleen Smet (Europees Kampioene OD in Stein) Karel Blondeel (winnaar bij het EK OD bij de masters), Luc van Lierde en Dirk van Gossum (winnaar van de Ironman-wedstrijd in Lanzarote. Duathlon-wereldkampioen Benny Vansteelant zal niet aanwezig zijn, aangezien hij morgen in Pretoria (Zuid-Afrika) start bij het Wereldkampioenschap Powerman Duathlon.

Bronnen / Links:
Bram van Lare
Triathlon Live

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

«