Veel Europese Olymische medaillewinnaars aanwezig bij eerste Eurosport SportStar Awards

Aanstaande vrijdag lanceert de Europese sportzender Eurosport de eerste editie van de “Eurosport SportStar Awards”. De galabijeenkomst staat geheel in het teken van de Olympische Spelen en het naderende afscheid van IOC-president Juan Antonio Samaranch. De IOC baas zal vrijdag aanstaande in Monte Carlo’s ‘Salle des Etoiles’ worden onderscheiden voor zijn verdiensten voor de sport door meer dan 150 aanwezige Europese gouden medaillewinnaars. Nederland wordt vertegenwoordigd door Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruin, Mark Huizinga en Jeroen Dubbeldam. Ook de gouden medaillewinnares van de Olympische triathlon, Brigitte McMahon, zal acte de présence geven.

Het is de voor de eerste keer in de geschiedenis dat een dergelijke bijeenkomst op een zo grote schaal plaatsvindt. De Olympische kampioenen zijn afkomstig uit 28 landen en 24 Olympische disciplines. Samen met de atleten zijn ook ZKH Prins Albert van Monaco, alsmede de presidenten van de internationale sportfederaties, bij elkaar om de fundamentele waarden van de sport te promoten en te eren. Daarnaast reiken verschillende atleten, waaronder Pieter van den Hoogenband, prijzen uit aan vertegenwoordigers van de pers en internationale sportorganisaties.

Eurosport organiseert de SportStar Awards in samenwerking met de GAISF (General Association of International Sports Federations) en de steun van het Europese Olympische Comité en de AIPS (Association for the International Sport Press). Een uitgebreid verslag van de SportStar Awards wordt op Eurosport uitgezonden op zaterdag 28 oktober om 21:30 uur. Ook Eurosportnews en www.eurosport.com doen verslag van het evenement.

Bronnen / Links:
Persbericht Eurosport

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.