Spencer Smith keert terug naar triathlon

Voormalig meervoudig Europees- en Wereldkampioen Spencer Smith heeft aangekondigd dat hij zich dit jaar toch maar weer gaat richten op deelname aan de Ironman van Hawaii. Smith had zich na een slepende dopingzaak in 1998 uit de triathlon teruggetrokken om zich te gaan richten op een carrière als profwielrenner. Het afgelopen jaar kwam Smith uit voor de Britse Linda McCartney Foods ploeg die onder leiding staat van oud-renner Sean Yates.

Spencer Smith blijft deel uitmaken van de wielerploeg, maar zal zijn wedstrijdprogramma sterk inkorten om zich voor te kunnen bereiden op deelname aan de Kona Ironman. “De Tour van Langkawi (Maleisië) ging erg goed. Wielrennen in Europa is echter ongelofelijk hard, en daar heb ik soms wel mee geworsteld. Ik denk zeker dat ik de top moet kunnen halen, maar het zal nog een of twee jaar duren voordat ik het niveau heb dat nodig is om de competitie aan te gaan.”

Sean Yates over Spencer Smith: “Spencer is een van de best trainende atleten die ik ooit gezien heb. Zijn techniek, uithoudingsvermogen en herstelvermogen zijn uitmuntend. Daarnaast zijn zijn motivatie en zijn vermogen om zich te concentreren indrukwekkend. Spencers plannen komen daar eigenlijk ook uit voort: hij is gewend om de beste te zijn, en is ongeduldig om in de wielrennerij de top te bereiken. Hij weet dat dat nog lang kan duren bij het fietsen, maar bij triathlon is succes voor hem veel dichterbij.

De overstap doet de vraag rijzen of Spencer zich nu toch zal gaan richten op de Olympische triathlon in Sydney. “Ik hoop dat het Britse team goud haalt in Sydney, maar het is niet echt mijn doel”, verklaarde Spencer. “Ik mik op de Ironman. Dat is in mijn ogen de enige graadmeter wie de beste all-round atleet ter wereld is.”

Bronnen / Links:
Linda McCartney Pro Cycling Team
Usenet:rec.sport.triathlon

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.